Zaznacz stronę

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Składniki:

  • Kluski na parze BUCHCIK
  • 500g świeżych lub mrożonych truskawek
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki kremówki
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego
  • cukier do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Kluski uparować wg przepisu na opakowaniu. Truskawki zblendować z niewielką ilością cukru, pod koniec dodać śmietankę, cukier wanilinowy i jeszcze przez chwilę miksować. Płatki migdałów uprażyć na złoty kolor. Kluski podawać polane musem truskawkowym i posypane migdałami.

SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2021

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?