Zaznacz stronę

KLUSKI NA PARZE z nadzieniem jagodowym

Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.

Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie jagodowe.

 

  • bez substancji konserwujących!
  • bez sztucznych barwników!
  • można podgrzać w kuchence mikrofalowej!

 

SKŁADNIKI

 

Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie jagodowe – 16% [cukier, woda, przecier jabłkowy, jagoda (16% w nadzieniu), skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian sodu; stabilizatory – guma gellan, guma ksantanowa; aromat], drożdże, olej rzepakowy, jaja, pełne mleko w proszku, cukier, sól.  Może zawierać: soję.

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych lub mrożonych truskawek 1/3 szklanki słodkiej śmietanki kremówki 3 łyżki płatków migdałowych ½ łyżeczki cukru wanilinowego cukier do smaku   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Kluski...

GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO

GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO Składniki: Kluski na parze lub Knedel czeski BUCHCIK 2 dojrzałe banany 1 duża łyżka masła kilka kostek mlecznej czekolady 1 duża łyżka cukru 2 łyżki słodkiej śmietanki listki mięty do dekoracji   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Kluski lub...

SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI

SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 250 ml lodów waniliowych lub bakaliowych 1 łyżeczka masła listki mięty, dowolne owoce bita śmietana, polewa czekoladowa do dekoracji   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Kluski przekroić w poprzek. Delikatnie...

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2021

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?