Zaznacz stronę

DOMOWE PĄCZKI – NA CODZIEŃ I OD ŚWIĘTA
W POLEWIE CZEKOLADOWEJ

Składniki dla 3-4 osób:

  • 1 opakowanie klusek na parze BUCHCIK z nadzieniem do wyboru
  • 1l oleju rzepakowego do smażenia
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub pełno mlecznej lub 100 g cukru pudru

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Kluski wyciągamy z opakowania. Olej rozgrzewamy w garnku lub frytkownicy do temperatury około 180 – 200°C. Kluski wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy z dwóch stron na ciemnozłoty kolor po 4-5 minut. Wyciągamy i odsączamy na papierowych ręcznikach. Tabliczkę czekolady dzielimy na kostki, wkładamy do porcelanowego kubka, który umieszczamy w garnuszku lub rondlu z wodą. Tak przygotowany zestaw podgrzewamy do momentu upłynnienia czekolady.

Lekko przestudzone pączki polewamy płynną czekoladą wg uznania i bezpośrednio podajemy. Z podanej ilości cukru pudru możemy również przygotować płynny lukier, mieszając go z 1-2 łyżkami wody i zagotowując oraz odparowując do gęstej konsystencji i polewając nim upieczone pączki.

SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2020

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?