Składniki:
- Kluski na parze BUCHCIK
- 250 ml lodów waniliowych lub bakaliowych
- 1 łyżeczka masła
- listki mięty, dowolne owoce
- bita śmietana, polewa czekoladowa do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kluski przekroić w poprzek. Delikatnie zgrillować je na karbowanej patelni z obydwu stron, lekko przyciskając i kilkukrotnie obracając. Można wcześniej posmarować rozpuszczonym masłem. Lekko przestudzić. Wnętrze połówek klusek lekko ugnieść. Na dolną połowę bułki położyć gałkę lodu i polać wcześniej ciepłym lekko skarmelizowanym cukrem z masłem. Przykryć drugą połówką kluski. Udekorować miętą i ulubionymi owocami. Kluski podawać jeszcze lekko ciepłe i chrupiące. Można posypać tartą lub polać rozpuszczoną czekoladą lub dodać bitą śmietanę.
SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY
BUCHCIK sp. z o.o. © 2003 – 2024
SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS? Znasz nasze produkty?