CUSTARD

BUNS

CUSTARD

BUNS

Szukasz inspiracji?

Miękka, puszysta bułeczka, a w niej rozpływające się w ustach aromatyczne nadzienie waniliowe… Inspirowane kuchnią chińską CUSTARD BUNS znajdą uznanie szczególnie u miłośników słodkich dań oraz azjatyckiej kuchni. Podawane w formie słodkiej przekąski lub ciepłego deseru zaspokajają łaknące słodyczy podniebienia, jednocześnie równoważąc smak między aromatyczną wanilią i delikatnie słoną bułeczką.

Poznaj sprawdzone przepisy wraz z listą zakupów!

Szukasz inspiracji?

Miękka, puszysta bułeczka, a w niej rozpływające się w ustach aromatyczne nadzienie waniliowe… Inspirowane kuchnią chińską CUSTARD BUNS znajdą uznanie szczególnie u miłośników słodkich dań oraz azjatyckiej kuchni. Podawane w formie słodkiej przekąski lub ciepłego deseru zaspokajają łaknące słodyczy podniebienia, jednocześnie równoważąc smak między aromatyczną wanilią i delikatnie słoną bułeczką.

Poznaj sprawdzone przepisy wraz z listą zakupów!

Pączki w stylu azjatyckim

Custard Buns w wydaniu smażonym

LISTA ZAKUPÓW

  • 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
  • 1 litr oleju
  • cukier puder
  • świeża mięta (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania. Do rozgrzanego oleju w garnku włóż bułeczki i smaż na dobrze rozgrzanym głębokim oleju po 2,5 minuty z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Usmażone bułeczki ułóż na talerzu i udekoruj cukrem pudrem. Możesz dodać listki świeżej wanilii. Rozkoszuj się tym chrupiącym smakołykiem z niespodziewanie puszystym i delikatnym wnętrzem!

Duet truskawka & czekolada

Custard Buns z musem truskawkowym i tartą czekoladą

LISTA ZAKUPÓW

  • 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
  • 250 g truskawek świeżych lub mrożonych
  • 200 ml kefiru
  • kilka kostek ulubionej czekolady
  • 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. W tym czasie wrzuć truskawki do blendera. Dodaj kefir i cukier. Miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Uparowane bułeczki custard buns ułóż na talerzu, polej musem truskawkowym, posyp startą czekoladą i rozkoszuj się ich wspaniałym smakiem.

Waniliowa fantazja

Custard Buns z sosem waniliowym i tartą czekoladą

LISTA ZAKUPÓW

  • 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
  • 1 opakowanie ulubionego sosu waniliowego
  • kilka kostek czekolady
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej sosem waniliowym i oprósz potartą czekoladą. Możesz już delektować się tą smakowitą puszystością!

Bułeczki w stylu azjatyckim

Custard Buns z musem mango i wiórkami kokosowymi

LISTA ZAKUPÓW

  • 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
  • 1 opakowanie pulpy mango
  • wiórki kokosowe
  • kilka kostek ulubionej czekolady (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej pulpą z mango i oprósz wiórkami kokosowymi lub opcjonalnie potartą czekoladą. Pozwól temu deserowi w azjatyckim stylu zawładnąć Twoimi kubkami smakowymi!

SMACZNEGO!