Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.
Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie truskawkowe.
- bez substancji konserwujących!
- bez sztucznych barwników!
- można podgrzać w kuchence mikrofalowej!
SKŁADNIKI
Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie truskawkowe – 16% [truskawka (40% w nadzieniu), cukier, woda, skrobia modyfikowana, stabilizatory – guma gellan, cytrynian wapnia, guma ksantanowa; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; aromaty, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, barwnik: karmin], drożdże, olej rzepakowy, jaja, serwatka w proszku (z mleka), cukier, sól. Może zawierać: soję.
KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych lub mrożonych truskawek 1/3 szklanki słodkiej śmietanki kremówki 3 łyżki płatków migdałowych ½ łyżeczki cukru wanilinowego cukier do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski...
GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO
GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO Składniki: Kluski na parze lub Knedel czeski BUCHCIK 2 dojrzałe banany 1 duża łyżka masła kilka kostek mlecznej czekolady 1 duża łyżka cukru 2 łyżki słodkiej śmietanki listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski lub...
SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI
SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 250 ml lodów waniliowych lub bakaliowych 1 łyżeczka masła listki mięty, dowolne owoce bita śmietana, polewa czekoladowa do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski przekroić w poprzek. Delikatnie...