Zaznacz stronę

KLUSKI NA PARZE z nadzieniem malinowym

Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.

Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie malinowe.

 

  • bez substancji konserwujących!
  • bez sztucznych barwników!
  • można podgrzać w kuchence mikrofalowej!

 

SKŁADNIKI

 

Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie malinowe – 16% [cukier, owoc maliny – 30% w nadzieniu, woda, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; stabilizator – guma gellan, cytryniany wapnia; aromat], drożdże, olej rzepakowy, jaja, pełne mleko w proszku, cukier, sól.  Może zawierać: soję.

KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM

KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM Składniki dla 4 osób: knedel czeski BUCHCIK 600g mięsa wołowego 400 ml bulionu lub wody 1 czerwona papryka 1 duża cebula olej do smażenia mąka pszenna papryka chilli w proszku, sól, pieprz, papryka słodka w proszku, 5 ziaren ziela...

ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI

ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych pieczarek 1 średnia cebula 100g dowolnego tartego sera żółtego 1 duża łyżka masła sól, pieprz do smaku, natka pietruszki   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić je...

KLUSKI Z KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM

KLUSKI NA PARZE Z PIECZONĄ KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 2 większe lub 3 mniejsze udka z kaczki 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka pęczek zielonych szparagów lub słoik szparagów marynowanych kilka listków sałaty 100 g masła ½...

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2020

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?