Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.
Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie malinowe.
- bez substancji konserwujących!
- bez sztucznych barwników!
- można podgrzać w kuchence mikrofalowej!
SKŁADNIKI
Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie malinowe – 16% [cukier, owoc maliny – 30% w nadzieniu, woda, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; stabilizator – guma gellan, cytryniany wapnia; aromaty, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, barwnik: karmin], drożdże, olej rzepakowy, jaja, serwatka w proszku (z mleka), cukier, sól. Może zawierać: soję.
KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM
KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM Składniki dla 4 osób: knedel czeski BUCHCIK 600g mięsa wołowego 400 ml bulionu lub wody 1 czerwona papryka 1 duża cebula olej do smażenia mąka pszenna papryka chilli w proszku, sól, pieprz, papryka słodka w proszku, 5 ziaren ziela...
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych pieczarek 1 średnia cebula 100g dowolnego tartego sera żółtego 1 duża łyżka masła sól, pieprz do smaku, natka pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić je...
KLUSKI Z KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM
KLUSKI NA PARZE Z PIECZONĄ KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 2 większe lub 3 mniejsze udka z kaczki 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka pęczek zielonych szparagów lub słoik szparagów marynowanych kilka listków sałaty 100 g masła ½...