CUSTARD
BUNS
CUSTARD
BUNS
Szukasz inspiracji?
Miękka, puszysta bułeczka, a w niej rozpływające się w ustach aromatyczne nadzienie waniliowe… Inspirowane kuchnią chińską CUSTARD BUNS znajdą uznanie szczególnie u miłośników słodkich dań oraz azjatyckiej kuchni. Podawane w formie słodkiej przekąski lub ciepłego deseru zaspokajają łaknące słodyczy podniebienia, jednocześnie równoważąc smak między aromatyczną wanilią i delikatnie słoną bułeczką.
Poznaj sprawdzone przepisy wraz z listą zakupów!
Szukasz inspiracji?
Miękka, puszysta bułeczka, a w niej rozpływające się w ustach aromatyczne nadzienie waniliowe… Inspirowane kuchnią chińską CUSTARD BUNS znajdą uznanie szczególnie u miłośników słodkich dań oraz azjatyckiej kuchni. Podawane w formie słodkiej przekąski lub ciepłego deseru zaspokajają łaknące słodyczy podniebienia, jednocześnie równoważąc smak między aromatyczną wanilią i delikatnie słoną bułeczką.
Poznaj sprawdzone przepisy wraz z listą zakupów!
Pączki w stylu azjatyckim
Custard Buns w wydaniu smażonym
LISTA ZAKUPÓW
- 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
- 1 litr oleju
- cukier puder
- świeża mięta (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania. Do rozgrzanego oleju w garnku włóż bułeczki i smaż na dobrze rozgrzanym głębokim oleju po 2,5 minuty z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Usmażone bułeczki ułóż na talerzu i udekoruj cukrem pudrem. Możesz dodać listki świeżej wanilii. Rozkoszuj się tym chrupiącym smakołykiem z niespodziewanie puszystym i delikatnym wnętrzem!
Custard Buns wyjmij z opakowania. Do rozgrzanego oleju w garnku włóż bułeczki i smaż na dobrze rozgrzanym głębokim oleju po 2,5 minuty z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Usmażone bułeczki ułóż na talerzu i udekoruj cukrem pudrem. Możesz dodać listki świeżej wanilii. Rozkoszuj się tym chrupiącym smakołykiem z niespodziewanie puszystym i delikatnym wnętrzem!
Duet truskawka & czekolada
Custard Buns z musem truskawkowym i tartą czekoladą
LISTA ZAKUPÓW
- 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
- 250 g truskawek świeżych lub mrożonych
- 200 ml kefiru
- kilka kostek ulubionej czekolady
- 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. W tym czasie wrzuć truskawki do blendera. Dodaj kefir i cukier. Miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Uparowane bułeczki custard buns ułóż na talerzu, polej musem truskawkowym, posyp startą czekoladą i rozkoszuj się ich wspaniałym smakiem.
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. W tym czasie wrzuć truskawki do blendera. Dodaj kefir i cukier. Miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Uparowane bułeczki custard buns ułóż na talerzu, polej musem truskawkowym, posyp startą czekoladą i rozkoszuj się ich wspaniałym smakiem.
Waniliowa fantazja
Custard Buns z sosem waniliowym i tartą czekoladą
LISTA ZAKUPÓW
- 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
- 1 opakowanie ulubionego sosu waniliowego
- kilka kostek czekolady
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej sosem waniliowym i oprósz potartą czekoladą. Możesz już delektować się tą smakowitą puszystością!
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej sosem waniliowym i oprósz potartą czekoladą. Możesz już delektować się tą smakowitą puszystością!
Bułeczki w stylu azjatyckim
Custard Buns z musem mango i wiórkami kokosowymi
LISTA ZAKUPÓW
- 1 opakowanie CUSTARD BUNS Asia at Home
- 1 opakowanie pulpy mango
- wiórki kokosowe
- kilka kostek ulubionej czekolady (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej pulpą z mango i oprósz wiórkami kokosowymi lub opcjonalnie potartą czekoladą. Pozwól temu deserowi w azjatyckim stylu zawładnąć Twoimi kubkami smakowymi!
Custard Buns wyjmij z opakowania i podgrzewaj na parze pod przykryciem przez około 6 minut. Uparowane bułeczki ułóż na talerzu, polej pulpą z mango i oprósz wiórkami kokosowymi lub opcjonalnie potartą czekoladą. Pozwól temu deserowi w azjatyckim stylu zawładnąć Twoimi kubkami smakowymi!
SMACZNEGO!