Składniki:
- Kluski na parze BUCHCIK
- 500g świeżych pieczarek
- 1 średnia cebula
- 100g dowolnego tartego sera żółtego
- 1 duża łyżka masła
- sól, pieprz do smaku, natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić je na niewielkie kawałki i zrumienić delikatnie na maśle z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zostawić do wystygnięcia. Kluski przekroić w poprzek, lekko wydrążyć. Rozgrzać piekarnik do 200°C z funkcją góra/dół. Przekrojone kluski położyć na ruszcie w środkowej części piekarnika. Po kilku minutach wyjąć i nadziać wcześniej przygotowanymi pieczarkami. Każdą zapiekankę posypać tartym żółtym serem. Włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać posypane natką pietruszki lub z ulubionym zimnym dipem.
SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY
BUCHCIK sp. z o.o. © 2003 – 2024
SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS? Znasz nasze produkty?