Składniki dla 3-4 osób:
- 1 opakowanie klusek na parze BUCHCIK z nadzieniem do wyboru
- 1l oleju rzepakowego do smażenia
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub pełno mlecznej lub 100 g cukru pudru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kluski wyciągamy z opakowania. Olej rozgrzewamy w garnku lub frytkownicy do temperatury około 180 – 200°C. Kluski wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy z dwóch stron na ciemnozłoty kolor po 4-5 minut. Wyciągamy i odsączamy na papierowych ręcznikach. Tabliczkę czekolady dzielimy na kostki, wkładamy do porcelanowego kubka, który umieszczamy w garnuszku lub rondlu z wodą. Tak przygotowany zestaw podgrzewamy do momentu upłynnienia czekolady.
Lekko przestudzone pączki polewamy płynną czekoladą wg uznania i bezpośrednio podajemy. Z podanej ilości cukru pudru możemy również przygotować płynny lukier, mieszając go z 1-2 łyżkami wody i zagotowując oraz odparowując do gęstej konsystencji i polewając nim upieczone pączki.
SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY
BUCHCIK sp. z o.o. © 2003 – 2024
SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS? Znasz nasze produkty?