Zaznacz stronę

KLUSKI NA PARZE – LETNI ODDECH
Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM Z NUTĄ MASŁA KARMELIZOWANEGO

Składniki dla 3-4 osób:

  • 1 opakowanie klusek na parze
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 3 łyżki masła

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Kluski wyciągamy z opakowania i parujemy wg opisu na opakowaniu. Puszkę brzoskwiń otwieramy, wyciągamy jedna połówkę i miksujemy razem z niewielką ilością syropu blenderem na jednolity, gładki mus. Masło podgrzewamy na patelni i rumienimy na jasnozłoty kolor. Gorące kluski polewamy masłem i wcześniej przygotowanym musem. Można udekorować bitą śmietaną lub cząstkami pozostawionej brzoskwini.

SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2020

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?