Zaznacz stronę

KNEDEL CZESKI

Popularna u naszych południowych sąsiadów – Czechów – ciekawa odmiana ciasta drożdżowego przyrządzana na parze, przygotowana z ciasta, do którego użyto wysokiej jakości mąki pszennej, prawdziwych jaj i świeżych drożdży.

Łatwy w porcjowaniu i przygotowaniu.

Knedel czeski idealnie smakuje na słodko, jak i w wydaniu typowo wytrawnym – z dodatkiem mięs, sosów, warzyw, gulaszy.

 

  • bez substancji konserwujących!
  • niska zawartość cukrów!
  • niska zawartość tłuszczu!

 

SKŁADNIKI

 

Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, jaja, sól. Może zawierać: mleko, soję.

KLUSKI NA PARZE – PO CZESKU

KLUSKI NA PARZE – SĄSIEDZKU, PO CZESKU JAK KNEDLE ZE SWOJSKIM GULASZEM WOŁOWYM Składniki dla 3-4 osób: 1 opakowanie klusek na parze naturalnych BUCHCIK 500 g mięsa wołowego najlepiej z udźca ½ łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka smalcu lub oleju rzepakowego 1...

KLUSKI NA PARZE – WANILIOWY KLIMAT

KLUSKI NA PARZE – WANILIOWY KLIMAT PO BAWARSKU, PO PROSTU – NA SŁODKO Składniki dla 3-4 osób: 1 opakowanie klusek na parze BUCHCIK z nadzieniem śliwkowym 2 łyżki masła 1,5 łyżeczki maki ziemniaczanej 2/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego (ciemnego)...

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2019

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?