Zaznacz stronę

KLUSKI NA PARZE z nadzieniem truskawkowym

Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.

Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie truskawkowe.

 

  • bez substancji konserwujących!
  • bez sztucznych barwników!
  • można podgrzać w kuchence mikrofalowej!

 

SKŁADNIKI

 

Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie truskawkowe – 16% [truskawka (39,4% w nadzieniu), cukier, woda, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian sodu, cytrynian wapnia; stabilizatory – guma gellan, guma ksantanowa; aromat, koncentrat z czarnej marchwi], drożdże, olej rzepakowy, jaja, pełne mleko w proszku, cukier, sól.  Może zawierać: soję.

KLUSKI NA PARZE – LETNI ODDECH

KLUSKI NA PARZE – LETNI ODDECH Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM Z NUTĄ MASŁA KARMELIZOWANEGO Składniki dla 3-4 osób: 1 opakowanie klusek na parze 1 puszka brzoskwiń w syropie 3 łyżki masła   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Kluski wyciągamy z opakowania i parujemy wg opisu na...

KLUSKI NA PARZE – JESIENNE WSPOMNIENIE

KLUSKI NA PARZE – JESIENNE WSPOMNIENIE Z GRZYBAMI LEŚNYMI NA GĘSTO Z MAJERANKIEM Składniki dla 3-4 osób: 1 opakowanie klusek na parze BUCHCIK naturalnych 300 g grzybów leśnych (maślak, podgrzybki, kurki, lub borowiki do wyboru) 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 kopiasta...

KLUSKI NA PARZE – W POGODNEJ NUCIE

KLUSKI NA PARZE (bez nadzienia) Składniki dla 3-4 osób: 1 opakowanie klusek na parze naturalnych BUCHCIK lub z nadzieniem truskawkowym 1 kubek 500 ml jogurtu naturalnego 300 g świeżych lub mrożonych truskawek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego SPOSÓB...

 

BUCHCIK S.C.  © 2003 – 2019

 

SPRAWDZIŁEŚ PRZEPIS?  Znasz nasze produkty?